Monday, September 26, 2011

Sanon heti aluksi, että en ole katkera kakara köyhästä perheestä (Jos jota kuta kiinnostaa, oon keskitulosen, kakslapsisen toinen tytär.), vaan ainoastaan vittuuntunut kakaroiden tapaan puhua isin masseista ominaan. AI JUMALAUTA!

Yläaste oli porvarikakaroiden kulta-aikaa. Jolla kulla oli Lacostet jalassa, niin "eikä, vähäks te ootte varmaan sikarikkaita!!". Tai jos joku sai hienomman mopedin, tai jopa mopoauton, se sai saman mantran niskaansa. "Apua, sullon salee joku uima-allas ja viis mökkii sullon tollanen!!" Ja tää mopoautokeisari hymyili tyytyväisenä, että joo, ei oo fygest kii (yksi noloimmista lauseista jota koulua käyvä pikkuteini voi ikinä sanoo). No jos et oo 14 vuotisen elämäs aikana tehy päivääkä töitä (no ajanu kerran naapurin nurmikon!!11), ni tuskin sää vittu rikaskaan oot?

Mäkin joskus oon saanu tota "Siis ämmä vähä kylpee fyges ku sillon Burberryn huivi!"-sössöö niskaani. Jos oon kesäni viettäny kesätöissä tai säästäny synttärilahjarahoistani jonkin verran ja ostanu jostain Hulluilta päiviltä jonkun saatanan ale-huivin tai -laukun, ni ei se kai musta mitää multimiljonääriä tee? Tai no, 12-vuotiaan logiikalla tekee.

Tunnen paljon teinejä, joilla on kalliita vaatteita ja hienoja harrastuksia, mutta silti poraa kuinka "vaik isi on rikas, oon niin surullinen nyyh"-juttua. Joo, muuten ihan koskettava tarina, mutta jos ton lauseen ainoo tarkotus oli saada ympärilläolevat ihmiset kiinnostuun sun isis puutarhakalustefirmasta, niin huh huh. Tai keskustelupalstat, joissa aiheena on vaikkapa "Raha ei tuo onnea!" niin AINA joku riemuidiootti tulee ja laukasee "siis ei tod raha tuo onnee, vaik meillonki uima-allas, lomaosake, kolme upouutta Mesee ja eskari-ikäsellä siskolla kannettava!". Nojee, sehän olikin aiheena, vitun pässi. Kuinka vajakki täytyy olla, että jaksaa anonyyminä kehuskella omien vanhempiensa rahoilla (jotka on todennäkösesti saatu tekemällä duunia tai keksimällä vaan helvetin hyvä firma) tai vielä pahempi; perintörahoilla?

Jos on pakko sillä rahalla lesoo, ni menkää ees kesätöihi hankkiin sitä! Emmäkä vedä et voi perse tolla mun naapurilla on komee auto! On se hienoo morjestella sitä naapuria, ku se on niin jäätävä pohatta! Mun mielestä ei oo kovinkaan hurja uutinen, että keski-ikäisillä ihmisillä on tilillä enemmän rahaa ku juustoaterian verran, toisin ku näillä "rikkailla" 13-vuotiailla.

Mun lähipiiriini kuuluu myös jokunen vatipää, joilla ei ole kavereita. En sano niitä vatipäiksi siksi, että niillä ei ole kavereita, ei oo mullakaan ihan liikaa. Katsokaas, kun hepä ovat keksineet oivan ratkaisun tähän ystävättömyyteen: äidin/isin auton lainaaminen. Kyllä sitten on kavereita, kun pääsee iskän avomersulla paineleen pitkin tän tuppukylän raittia! Sitten kun isi soittaa, että mese pihaan ja heti, niin oho, kaveritki lähti himaa! Jännä sattuma.

Joten arvoisat ihmiset. Älkää puhuko leveilevään sävyyn rahoista, joita ette itse omista. Kiitos.

No comments:

Post a Comment