Monday, September 26, 2011

Voi dfgboghergpokr, anteeks ny vaan mutta oliskos aikuisten ihmisten jo aika opetella kirjottaan? Joo, en oo itekään mikään äidinkielellinen nero ja usein kusen pilkut ja lauserakenteet. En kirjota piruuttanikaan täydellistä kirjakieltä esmes. blogiini, mutta pystyn luomaan suhteellisen virheettömän asiatekstin tarvittaessa. Mutta oon huomannu, että moni ikäiseni ei pysty. MITÄ HELVETTIÄ! Pliis, EDES NE PERUSASIAT!

Kauhein mihin oon törmänny on "blogini tarvitsee lukioita!". LUKIOITA? Joo, Tai ne ihanat yhdys sana virheet. En voi pokalla lukee tekstiä, joka on tyyliin "Mä ja mun poika ystävä oltiin piha keinussa ja sitten poika ystävän iso äiti tuli ja toi omena piirakkaa." Joku yksittäinen näppäilyvirhe on ihan inhimillinen, mut jos ei yksinkertasesti osaa ja jaksa! Siis lukihäiriöhän on asia erikseen, nyt käsittelen näitä joita ei KIINNOSTA opetella. "Ihan sama kaikki tajuu mitä mä kirjotan" on joku turhin puolustus. Meinaa ei kukaan kolmekymppisenä yhtäkkiä opi kirjottaa ja olis ihan ok kuitenki osata kirjottaa esim. työhakemus. Edes saatana tekstiviesti.

Pilkutus. Joo, ite joskus laitan vitusti, liikaa, pilkkuja. Tai unohdan että niitä kuuluisi laittaa. MUTTA MULLON JOKU PIENI KÄSITYS NIIDEN PAIKASTA! En tajua jotain tekotaiteellista tekstiä, johon pilkkuja laitetaan vähä sinnesuntänne. "Minä olin, yksin. Kukaan, kaivannut ei, minua". Öö mitä vittua sä yrität kertoa? Jättäis pois kaikki sitte ihan suosiolla!

Hymiöraiskaukset kuuluu tähän samaan. Joku blogiteksti miljoonalla äksdeellä ei tee tekstistä kovinkaan houkuttelevaa. "Maisa ja mä oltiin jätskil :):):)<3<3 siellä oli aika fantsuu ;DDDDDDDD Maisa kaatu xDDDXDXDXDXDD". Voi vittu! Jos et osaa tuoda tunnetiloja esiin ilman säkillistä hymiöitä: ÄLÄ KIRJOITA MITÄÄN!

Kilometrilauseet on myös hauskoja. "Mä ja Tuula oltiin kioskilla ja sit sinne tuli yks mikko ja sit me mentiin rannalle ja jaakkoki tuli sinne mun känny hukku mut ei hätää kaikki meni ok :)". Bonuksena pienet alkukirjaimet ja 3478923 ja-sanaa.

Mikä siinä oikeinkirjotuksessa on niin saatanan vastemielistä? Ei ny jotain tilapäivitystä tarvi taiteilla joku kolmetuhattasivunen KIRJOITTAMISEN ABC-opus kädessä, mutta jos yrittää epätoivosesti tuoda kantansa esille vaikka keskustelupalstalla, niin... Yritä edes. Ei kukaan voi tajuta "mul ja nikol oli suhe mut se katkes vaiks yritettii so hard tehä kaik sen etee niin silt kävi näi :(:("-lätinää.

1 comment:

  1. yhdys_sana_virheet -.-

    ET VOI OLLA TOSISSAS TÄN TEKSTIN KANS. SÄ TEET AINA JUST NOIT VIRHEIT, MITÄ ITE LUETTELIT.

    ReplyDelete