Monday, September 26, 2011

sukkalaatikot, joita mopoautoiksikin kutsutaan

Tiettekste ne sellaset muovikopat, joita myydään Löytötavaratalossa eurolla? Arvatkaa mitä niistä voi askarrella parin nukenrattaan pyörän avulla? No tietenkin ikioman MOPOAUTON!

Jos olet juuri uudenkarhean Ligierin ylpeä omistaja, en suosittele lukemaan pian alkavaa mautodissausta. Ja jos olet, mutta silti haluat lukea tekstin ja aiot kohdistaa minuun argumentteja tyyliin "oot vaan kade!" ja "se on tosi hyödyllinen!", niin aion heti aluksi kertoa pari faktaa. Ensinnäkin, olen täysi-ikäinen, joten halu ajella muovikipposella oikean auton sijasta olisi aika säälittävää. Ja ei, en 15-vuotiaanakaan ollut kiinnostunut  näistä itsemurhakopperoista vaan oikeista kaksipyöräisistä mopoista. Ja kaiken lisäksi sillon ku olin ite mopo(auto)iässä, mautoilla ajelivat vammaiset, vanhukset, ne, joiden vanhemmat eivät osanneet terveesti ilmaista rakkauttaan ja ne, jotka eivät muuten saaneet kavereita (suunnitelma kyllä onnistui, kun sulla oli mauto, oli kavereitakin! Aina oli joku kotiinheitettävä!). Eli ei ollu kovinkaan houkutteleva laite.

Joo joo, on se sairaan kätevä jos asuu kauempana ja joo joo vitun siistii ku reenikamat (lenkkitossut ja juomapullo) mahtuu kivasti kymmenen kaverin kanssa takakonttiin. Mut olis myös aikas kiva, jos nää upouuden koppimoponsa omistajat opettelisivat kaiken lisäksi liikennesäännöt (vaikka isi osti sulle kirkkaankeltasen laatikon, se ei tarkota, että voit tulla kolmion takaa eteen tai että sun ei tarvis pitää turvaväliä) ja sisäistäisivät sen, että SE VITUN KOPPI ON KATOLLAAN, jos sen virittää kulkemaan yli 45! Se paska on tehty siihen nopeuteen, joten "hanaa" mutkaan kuuttakymppiä voi koitua kohtaloks sille sun kymppitonnin leluautolles.

Siis miten joku voi olla niin tyhmä, että edes laittaa minimissään KYMPPITONNIN kulkupeliin joka on aivan vitun turha (sillä hinnalla ajelee taksillaki aika kauan), jonka arvo suhteessa hintaan (uskokaa pois, sellanen määrä muovia ei maksa kymppitonnia) on paljon vähemmän ja sen ostaminen "sijoitusmielessä" on aivan turha; auton ku ostaa, sen voi vielä parinkytä vuoden päästä myydä useemmalla tonnilla eteenpäin, MOPOAUTOA EI ENÄÄ EDES OLE SILLOIN!
Ja jos on, niin AVK:n pihassa. Sieltä voi sitte hakee pari vuotta vanhan romukasan satasella, jee!

Kaiken lisäks se on vaarallinen! Miettikää pimeetä maantietä. Sä ajat kivasti sillä mopoautollas, joka näyttää erehdyttävän paljon oikealta autolta takaapäin; vaikka se saatanan varoituskolmio (paras keksintö aikoihin) siihen onki liimattu. Takanasi tulee rekka sellasta reipasta kaheksaakymppiä. JA TSADAA, herra rekkakuski huomaa liian myöhään, että edessä ei olekaan auto vaan mopoauto, jonka vauhti on päätähuimaavat viiskymppiä. Ja muovikoppi ilman suurempia turvajärjestelyjä on pillunpäreinä!

Mua vituttaa, että joku kulkee autonkokoisella jutulla ja vie autonverran tilaa niin liikenteessä ku parkkipaikallakin, MUTTA SILTI ei tajua sitä vastuuta! Sen koppimopon ominaisuudet pitäis sisäistää ja samalla opetella, että tuurilla toisten eteen kiilaaminen ja vilkuton kaistanvaihto ei oo mitään moposankareiden oikeuksia! "Mullon mauto, saan tehä mitä vaan!"

Listaan vielä lopuksi nää useimmiten käytetyt mopoautojen puolustuslauseet:

"Sateella ei kastu, kun on mopoauto"
-Eipä kastu bussissakaan!


"Sinne saa paljon tavaraa"
-Mitä vittua sä sillä aiot tehä? Asua siellä? Käyttää muuttoautona?


"Oot vaan kade ku sun faijallas ei oo varaa ostaa sulle sellasta"
-En kyttää isäni tilinauhoja joten paha sanoa, mutta sillä on sentään järkeä olla toteuttamatta jokaista teiniprinsessansa toivetta.


"Se on hieno"
-MITÄ VIT...


"Voi ite mennä ja tulla, eikä tarvi pyytää äitii viemään"
-Osaatsä kulkee bussilla? Tai polkee pyörää? Kävellä?


Ei muutaku odotteleen niitä "EI KAIKKI MAUTOILIJAT OO TOLLASII!"-ragekommentteja...

http://www.youtube.com/watch?v=oL2V8dX4nG0

3 comments:

  1. Se on kanssa huvittavaa katsottavaa kun mautoilijat pörisyttävät muovikopperollaan liikkenneympyrää ja on silloinkin pakko kokeilla kuinka paljon kaasupoljin antaa myötä.

    ReplyDelete
  2. Fia Nyholm oot todellaki ylittäny ittes!! Tä on ensimmäine asia mistä olen sun kanssa samaa mieltä. Oon oikeesti tosi yllättyny tästä, tä oli loistava! :)

    ReplyDelete